Palau Güell: mirades al mobiliari

‘Palau Güell, mirades al mobiliari’ és una exposició de caràcter permanent situada a la planta de dormitoris que està integrada dins el recorregut del Palau. A les habitacions dels fills dels Güell, s’hi poden veure els mobles originals que decoraven el palau quan hi vivia la família Güell, així com també alguns mobles modernistes propietat de la Diputació de Barcelona.

La mostra està dividida de dos àmbits: “La decoració dels Güell” i “Els decoradors del Modernisme”, que corresponen a les dues grans etapes de l’edifici: la primera, quan va ser propietat d’Eusebi Güell i la seva família, i, la segona, quan va passar a mans de la Diputació de Barcelona a partir del 1945 i es va convertir en un centre de vindicació de Gaudí i del Modernisme català, alhora que recopilava mobiliari dels principals ebenistes i decoradors de l’època.

Aquesta exposició és accessible en llengua de signes. Cada plafó de la mostra conté un codi QR amb l’enllaç al vídeo corresponent.

QR1 “Palau Güell. Mirades al mobiliari”QR2 Gaspar Homar. SecreterQR3 Francesc Vidal. Conjunt de sofà i butacaQR4 Els decoradors del ModernismeQR5 Alexandre de Riquer. ParaventQR6 Joan Busquets. Conjunt de salóQR7 La decoració dels Güell IQR8 La decoració dels Güell IIQR9 Els mobles dissenyats per Gaudí al Palau Güell. Cadira de gats i ratolinsCOMPRA ENTRADES

HORARI

Durant l’horari d’obertura del Palau


DATES

Exposició permanent


PÚBLIC

Tots


PREU

Inclòs en el preu de l’entrada

Dossier de premsa

CATÀLEG DE L’EXPOSICIÓ

L’exposició disposa d’un catàleg que es pot adquirir a la botiga del Palau Güell (ubicada en el mateix edifici) o a la llibreria virtual de la Diputació de Barcelona (Av.Diagonal 393)

Els textos d’aquest catàleg han anat a càrrec de l’historiador i crític d’art i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant  Jordi, Josep Casamartina i Parassols. Les fotografies de les peces són de Jordi Puig, autor d’una quarantena de llibres de fotografia.  L’Associació per a l’Estudi del Moble ha realitzat l’estudi historicoartístic de les peces de mobiliari recollides i permet donar a conèixer la decoració original de l’edifici i ofereix visibilitat als autors del Modernisme.