Concert de Nadal del Palau Güell

El Palau Güell celebra el Nadal amb el concert Històries d’amor, a càrrec del violoncel·lista Roger Morelló i la pianista Anna Khomichko. El programa explica el famós triangle amorós que existí entre Clara Wieck (Schumann), Robert Schumann i Johannes Brahms, els músics alemanys més importants del segle XIX .  L’audició tindrà lloc al saló central, l’espai més suggestiu d’aquesta obra mestra dissenyada per Antoni Gaudí.

El saló disposa d’una capella que s’obre i es tanca amb dues grans portes, una solució que donava flexibilitat a l’ús de la sala. Si s’obrien les portes, esdevenia un espai religiós, i si es tancaven, recuperava la seva funció musical. Quan hi havia concerts, l’orquestra es situava a la tribuna dels músics, al costat oposat a la capella, i els conjunts corals cantaven des dels finestrals de la planta de dormitoris. D’aquesta manera, i gràcies a l’efecte amplificador de la cúpula, s’aconseguia un efecte envolvent del so.

Anna Khomichko és una artista consumada, que impressiona per la seva capacitat de persuasió a l’escenari. La crítica destaca especialment la intel·ligència  i la maduresa de les seves interpretacions. Vol ser un model a seguir per a una jove generació de dones músiques i inspirar persones de totes les edats i procedències. Per aquesta raó, procura proporcionar contingut d’alta qualitat als seus blocs de música clàssica de ràpid creixement a YouTube i Instagram.  De la temporada passada, destaquen els seus recitals amb obres de compositors russos a la coneguda sèrie de concerts Karlsruher Meisterkonzerte de la Konzerthaus de Karlsruhe i la presentació del programa Mozart i els seus contemporanis a diverses sales de concerts d’Alemanya. Anna Khomichko ha guanyat 15 premis en concursos internacionals.

Roger Morelló és un cellista compromès, expressiu i ple d’imaginació, amb una gran capacitat de connexió amb el públic.  Signa unes interpretacions que desprenen una gran passió, autenticitat i espontaneïtat i ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, la Filharmònica de Berlín, l’Auditori Pau Casals o la Casa Milà, d’on va ser artista resident l’any 2019. És guanyador de 30 beques i premis en concursos nacionals i internacionals, i ha estat convidat a importants festivals com el Verbier Festival, el Rheinhessen Musikfestival o MozArte Festival, entre d’altres. És membre d’honor de l’organització Une Clé de Sol pour une Étoile i de la Fundació Yehudi Menuhin, que defensen el treball des de les arts per afavorir la inclusió social d’infants, adolescents i joves.

El concert anirà precedit d’una visita musical fins a la planta noble (grups en català i en castellà). 

Compra d'entrades

HORA

19.00 h (accés al Palau a partir de les 18.30 h)


DATA

Dijous 15 de desembre


PÚBLIC

Adult


PREU

20 €

La compra d’entrades es pot fer online o directament a les taquilles.